Iohannis și Dragnea, actorii teatrului numit ”România”

La spectacol biletele puse în vânzare s-au epuizat foarte repede încă din 12.12.2016, ocazie a definitivării voturilor din Diaspora. Biletele, binențeles au fost destul de ieftine, la un preț derizoriu, încât și cei mici și-au rupt din alocația de stat și au procurat rapid ca să vadă nou-anunțatul spectacol de la teatrul ”România”.

Toată lumea se așează fain frumos pe locul atribuit de caserița de la ghișeul 4 pentru că locurile sunt puține, iar doritorii…….. peste măsură. Cum nici bine nu se așezară toți spectatorii pe locuri, unii au început a face gălăgie că e prea strâmt locul, alții că e prea joasă sala etc.

Un domn în fața cortinei își face apariția și anunță că specatolul se va relua în fiecare zi pentru cei care nu au loc ori sunt grăbiți. Cei de la PR au pregătit deja afișul cel nou cu aceleași litere de-o șchioapă pentru ca cei care nu vor vedea spectacolul promis, să aibe timp să-l vizioneze și în zilele următoare. Domnul din fața cortine își face plecăciune și este întâmpinat cu un ropot de aplauze, semn că spectatorii sunt bucuroși de decizia directorului de teatru.

Cortina se deschide. Liniștea din sală este la ea acasă. Specatorii se așează și mai confortabil în scaune și sunt atenți la scena din fața lor. Actorii încep să vorbească și fac semn cu ochiul spectatorilor că totul va fi bine, dar nu ar strica să vedem cum se desfășoară actul teatral.

klaus-iohannis-presedinte_1-465x390Iohnnis și Dragnea -anunță din tavan (boxe) o voce bărbătească. Spectatorii aplaudă. Jocul începe cu ieșirea unui domn în fața unui pupitru să anunțe că desemnarea unui candidat propus nu este pe placul domniei sale. La scurtă vreme, alaiul de jurnaliști (actori) pregătiți să întrebe sunt lăsați perplex de către actorul principal, numit Iohannis ieșind pe ușa pe care intrase în urmă cu câteva minute.

La scurtă vreme, aceiași actori (jurnaliști) sunt în așteptarea celuilalt oponent -numit Dragnea care se lasă așteptat. Pe scenă apar scaune multe și jurnaliști de toate calitățile (actori) care comentează poziția președintelui. Unii îndrăzneți au deja asul îs2-ziareromania-ron mânecă si dau cu ziarul de masă considerând că voința poporului nu a fost îndeplinită total, alți jurnaliști sunt rezervați și comentează după cum li se șoptește în cască. și uite așa continuă circul teatral cam preț de vreo 40 de minute.

La scena deschisă, decorul este treptat schimbat. Actorii au alte înfățișări și alte țoale. Nimic de zis, spectatorii sunt muți și nu pot comenta nici de bine, nici de rău tot actul de pe scena din fața lor. Nu că le-ar fi dat vreun medicament ca să nu adoarmă, ci pentru că actul este interesant și opiniile se vor face după terminarea actului. Apare secundul, actorul Dragnea care, tot în fața unui pupitru, face declarații amenințătoare la adresa celuilalt. CONTINUĂM …..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s