De ce e nevoie de reformă și în politică?

Mai zilele trecute un anume domn Cătălin Rădulescu, deputat ales în anul 2016, afirma că cei care protestează ar trebui tratați cu ”tunuri de apă”, folosind invective care mai de care alese. Mă întreb dacă acest domn are toate ”țiglele pe casă”, nu de alta, dar cred că nu trăiește în România.

Ce l-o fi apucat și pe ăsta?! A! i s-a urcat la cap puterea că vezi Doamne e în partidul puterii. A uitat că toți cei care s-au înălțat singuri au fost doborâți rapid? Are mintea scurtă, precum părul din cap.

M-ar întrebat retoric de ce politica nu este precum companiile care se uită în CV-ul viitorului angajat ce studii și ce experiență are în domeniul său. Politica a jucat un rol interesant și va juca un rol interesant datorită comportamentului său atât de malițios împotriva cetățenilor și nu numai, fiindcă a adunat oameni de obște cu prea puțină ”minte cenușie” care să-i apere cauza ”națională”, altminteri cei înțelepți s-ar pune pe scaunul domniei și ar domni, dar nu se bagă nimeni…
În ultimii ani, scena politică nu a dus lipsă de oameni plin de zel care din lipsă de ceva s-au manifestat chiar și peste măsura partidului. Partidele politice au avut menirea să înroleze oameni care să se zbată pentru doctrină și nu numai. Oameni care să știe să pună punctul pe i și a găsit din fiecare pătură.

Dar reforma în politică începe din ambele capete -de jos și de sus. Nu ai cum să nu începi de jos, fiindcă de jos începe a se forma o mentalitate, iar de sus, e cel mai potrivit pentru a pune oameni care să lumineze viața poporului. Nu e mare lucur! Ddar cine se bagă?

Dacă în anul 2017, pornind de la declarația acelui deputat, încă se suscită la anumite comportamente de secolul 17-18, atunci dați-mi voie să spun că lumea în care trăim nu a evoluat mai deloc. Dar să trecem peste asta. Faptul că un ziar a redat aceste declarații ale monentului, aș putea să spun că pentru ei e o pâine serioasă, dar și o bulină neagră. De ce acest manifest este atât de răspândit pe rețelele de socializare și un lucru de bun simț aproape că trece neobservat. Înțeleg și această rațiune a ziarului, dar eu nu mi-aș permite să-i dau mare atenție unui om care emite mesaje antisociale, pur și simplu.

Reforma, că despre asta e vorba aici, trebuie să se facă în toate sectoarele/ domeniile în care activează omul. Dacă unui ciudat care are tupeu să se răzvrătească împotriva celor care l-au ales, atunci e grav.
Și până la urmă cum e cu libertatea de exprimare? Ce fel de libertate să avem? De-aia controlată?! NU! Libertatea este o garanție constituțională.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s