Un nou prim-ministru stă în culisele politicii românești

Că tot a căzut Guvernul condus de Sorin Grindeanu, trebuie să admitem că este o chestiune de timp reluarea unei activități guvernamentale. Nu e vorba numai de oameni, ci și de timpul potrivit. Ne punem fireasca întrebare ”Cine va fi noul premier? Cine va fi capabil să strângă o oaste profesionistă să ducă politicile publice la capat.”

Absolut inedit este faptul că România s-a remarcat pe plan internațional perioada aceasta.
De multă vreme mi-am propus să scriu ceea ce mă doare și anume, faptul că PSD, partidul majoritar, care a câștigat alegerile parlamentare în 11 Decembrie2016, alege să-și decapiteze propriul guvern într-un mod de-a dreptul hilar. De când urmăresc ceea ce se întâmplă în politica românească, nu am văzut așa ceva, practic nu mi-a fost dat să văd cum propriul partid se auto-scindează din interior. Ce fel de oameni conduc acest partid? E întrebarea firească pe care și-o pune orice om care e sănătos la cap. Nu cumva sunt alte interese? Și ce fel de interese? Nu știm! Cert e că suntem primul popor care ne auto-faultăm guvernul, mă rog, nu oamenii de rând, ci politicienii vremurilor.

Să trecem la subiectul care ne interesează- noul premier care stă să vină la butoanele politicii. Felul în care a ales dl Iohannis să emită mesajul clasei politice și implicit poporului, este că vrea să arate că nu e interesat să adâncească criza, ci vrea să ofere stabilitate și sustenabilitate clasei politice, dar și celor care ne privesc, implicit investitorilor străini. Premierul este, dacă vreți, omul care conduce destinele unei țări, conform legilor românești. Nu Parlamentul, nici Președintele țării, ci însuși PRIM-MINISTRU care are menirea să decidă politicile publice sau agenda publică a unui popor.

Prim-ministru care are să vină este fără îndoială un om ce trebuie să asigure stabilitate nu doar pe plan intern, ci și pe cel extern. Formațiunea din care va fi dat viitorul Prim-Ministru ne va ajuta să înțelegem că va fi de STÂNGA sau de DREAPTA, deși în România, la nivel teoretic, aceste partide au abandonat de multă vreme teoria după care se poziționează (de stânga sau de dreapta).

Viitorul prim-ministru este fără îndoială un Om capabil să aducă nu numai stabilitate sau să de garanții externe, ci și un Om care să genereze autoritate, măsuri de echilibrare a ceea ce înseamnă economia și posibilitatea unei verticalități de sus în jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s