Misiunea școlii -tunsoare corespunzătoare?

Un elev al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca a fost trimis acasă din cauza părului lung. Băiatul a sesizat problema pe Facebook, fiind revoltat de situaţie. De cealaltă parte, directorul unităţii spune că nu a făcut decât să respecte regulamentul de ordine interioară adoptat de profesori, părinţi şi reprezentantul elevilor.

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/educatie/c-t-popescu-sunt-de-acord-cu-ministrul-pop-corect-e-sa-te-tunzi-daca-vrei-la-liceul-teologic-inochentie-micu-814040?video=0&width=570&height=320

Opinie personală,

Dată fiind situația elevului scos din timpul orei pentru că nu avea o ”ținută” corespunzătoare profilului liceului mă duce cu gândul la faptul că lumea în care trăim trebuie să se adapteze regulilor/conduitelor impuse într-un anumit perimetru.

Dacă un regulament de ordine interioară este încălcat, nu trebuie să se treacă imediat la sancțiuni, ci la o discuție face to face pentru a se lămuri că profilul instituției are un regulament care comportă o anumită ținută.

Pe de altă parte, în opinia mea, consider că unii chiar nu au înțeles menirea instituției școlare. Să-mi fie cu iertare, dar un asemenea gest nu trebuia să se întâmple având în vedere că și directorul unității școlare a fost tânăr și a înfruntat capriciile tinereții.

Sigur, a trecut perioada comunistă în care atitudinile profesorilor erau ridicate la rang de normă, însă suntem in anul de grație, 2017, an al democrației, unde valorile democratice au altă conotație. Aș fi stat de vorbă, în particular, cu acest elev și i-aș aduce aminte că profilul liceului are menirea să promoveze valorile creștin-morale, fără a-i leza înfățișare.
Eventual, aș fi discutat cu părinții fără ca elevul să simtă vreo frustrare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s